Chodov: Město se nevzdává plánů na novou knihovnu

Chodov pokračuje v přípravách projektu, na jehož konci by měla být nová moderní knihovna. Dlouhodobý záměr zatím nechce jednoduše smést ze stolu ani v současné nelehké situaci.

dezinfekce

„Máme před sebou velmi složitou dobu a nejisté finance, nicméně si nemyslíme, že bychom měli úplně opustit tento projekt. Dosavadní příprava stála mnoho lidských i finančních sil. Koronavir vnímáme jako jeden výkyv, kvůli němuž ale nechceme vše zcela zastavit,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger.

S ním souhlasí i většina chodovských zastupitelů, kteří ve středu na svém mimořádném jednání podpořili podání žádosti o dotaci.

„Budeme usilovat o peníze z programu RESTART na regeneraci bývalých průmyslových objektů pro účely prospěšné veřejnosti. Máme reálnou šanci získat až padesát procent nákladů,“ poznamenal starosta s tím, že celková cena stavby má dosáhnout zhruba čtyřiceti milionů korun.

Další postup chce Chodov plánovat ke konci letošního roku, kdy už bude jasné, jak bylo město s žádostí o peníze úspěšné.

„Zhodnotíme pak naše možnosti, ekonomickou situaci a zvážíme, jakým směrem se vydat. Děláme vše proto, abychom mohli akci v budoucnu realizovat,“ doplnil Pizinger.

Knihovna má vzniknout přestavbou bývalé výrobny knedlíků za poliklinikou, která před několik lety zcela vyhořela. S její podobou a projektem chce vedení města seznámit veřejnost v průběhu léta.

Stávájící knihovna sídlí v historickém domě v centru Chodova a tamní prostory ji už začínají být těsné a nevyhovující. Po přestěhování si chce město dům ponechat a najít pro něj jiné smysluplné využití.


Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy