Chodov: Město se dočká nové nádražní budovy

Chodov se po letech dočká důstojné odbavovací budovy na vlakovém nádraží. Její výstavbu v odhadovaném termínu 2022 - 2023 nyní připravuje Správa železnic.

dezinfekce

„Nová budova bude postavena u vyústění podchodu. Cestující v ní budou mít k dispozici čekárnu, pokladny a také bezbariérové toalety. Součástí této investiční akce bude i vybudování parkoviště pro cestující přímo před novou výpravní budovou,“ uvádí na svých webových stránkách Správa železnic.

Umístění nové budovy cestujícím zkrátí cestu. Ti tak mohou po zakoupení jízdenky jít rovnou na peron a nemusí se zbytečně vracet 300 metrů zpět. Podle starosty Chodova Patrika Pizingera bude město přizváno k debatě o konečné podobě haly.

„Součástí projektu je také dokončení podchodu, který tak zpřístupní nádraží obyvatelům Hrnčířské ulice a zejména jim zkrátí cestu do města. Dnes musí jít oklikou přibližně jeden kilometr, což mnozí nedělají a skáčou přes koleje,“ poznamenal starosta s tím, že Chodov se na projektu finančně podílet nebude.

„Je ale možné, že se budeme muset vrhnout na Nádražní ulici a postavit napojovací chodníky, veřejné osvětlení a podobně,“ doplnil.

Předpokládané investiční náklady jsou podle Správy železnic 35 milionů korun.

Co bude se stávající výpravní budovou, zatím není jasné. Město pro ni nemá využití a ani volné finanční prostředky na odkup. Její další osud je tak v rukách Správy železnic.

Celá akce navazuje na modernizaci chodovského nádrží před čtyřmi lety.



Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy