Chodov: Město sáhne kvůli pandemii do rezerv

Do našetřených rezerv musel po řadě let sáhnout Chodov při sestavování návrhu rozpočtu na příští rok. Jeho výše má dosáhnout zhruba 277 milionů korun, což je o 15 milionů korun méně než částka, se kterou město hospodaří letos.

dezinfekce

Zapojením volných finančních prostředků se tak Chodovu podaří udržet vyrovnaný rozpočet a vyhnout se úvěru. Navrhovaný rozpočet svou výší reaguje na řadu faktorů. Kromě koronavirové krize, jež přinese menší daňovou výtěžnost, zohledňuje zvýšení minimální mzdy.

„Jde o nejsložitější rozpočet, co jsme sestavovali, museli jsme přizpůsobit výdaje i investice. Je to kompromis, víme, že Chodováci byli zvyklí na větší investice,“ poznamenal starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že i za této situace nebude město omezovat provoz a služby.

Rovněž neplánuje propouštění a uzavírání svých organizací.

„Nadále budeme jako dosud podporovat sport, volnočasové aktivity a kulturu. A stále budeme držet dostatečnou finanční rezervu,“ zdůraznil starosta.

Na investice chce Chodov vyčlenit přibližně 62 milionů korun. Z větších akcí počítá s dokončením základní umělecké školy či pokračováním revitalizace sídliště v Tovární ulici. V plánu na příští rok má také přípravu cyklostezky z Chodova do Lokte, opravy chodníků a komunikací za více než sedm milionů korun a rekonstrukci mostu ve Staré Chodovské v ceně deseti milionů.

„Budeme chystat i další projekty pro budoucnost, abychom mohli včas reagovat na zlepšení situace,“ doplnil starosta.

Definitivní podobu rozpočtu budou schvalovat zastupitelé na svém jednání 10. prosince 2020.



Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy