Chodov: Město plánuje revitalizaci náměstí ČSM

Zcela novou a moderní městskou část, která by v budoucnu mohla vzniknout na náměstí ČSM a v části přilehlého parku, představilo ve středu 6. září na veřejném projednání vedení města.

dezinfekce

Starosta města Patrik Pizinger zájemcům na objemové studii ukázal, jak by mohla lokalita vypadat.

„Místo by mělo dostat jinou tvář už jen proto, že v roce 2019 budou odstraněny stávající bílé stánky. Území chceme revitalizovat a změnit,“ vysvětlil záměr starosta.

Nová výstavba by podle něj měla v lokalitě tvořit přirozené centrum, které bude pomyslnou osou propojené s kostelem svatého Vavřince, jenž symbolizuje historickou část Chodova.

Čtyři nové domy mají nabídnout až pět desítek bytů, ve spodní části pak obchody a prostory pro podnikání. Pražský architektonický ateliér JRA, který studii připravil, ve svém návrhu počítá s tím, že nová část bude volně navazovat na park u Kulturního a společenského střediska.

„Je třeba ještě dořešit parkovaní,“ poznamenal starosta.

Pokud se městu podaří oslovit investora, v ideálním případě by se mohlo se stavbou začít v letech 2021 nebo 2022. Náklady na celou akci zatím nejsou známy, vyplynuly by až z případné projektové dokumentace.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy