Chodov: Mateřídouška oslavila 30 let od svého založení

Chodovský Denní stacionář Mateřídouška slavila v minulém týdnu významné jubileum. Ve čtvrtek 5. listopadu si stacionář připomněl 30 let od svého založení. Tři dekády trvání měly připomenout velké celodenní oslavy v Kulturním a společenském středisku v Chodově tak, jako tomu bylo před pěti lety.

dezinfekce

„Kvůli epidemii koronaviru akci přesuneme zřejmě na listopad příštího roku,“ uvedla Věra Bráborcová, ředitelka Denního centra Mateřídouška o.p.s., které je zřizovatelem a provozovatelem stacionáře.

Stacionář začínal v Chodově v devadesátých letech minulého století ve skromných poměrech v pavilonu bývalých jeslí. Postupem času se z něj stal vyhledávaný a respektovaný poskytovatel sociálních služeb. Je držitelem Značky kvality v sociálních službách.

Denní centrum Mateřídouška má pod sebou kromě zmíněného stacionáře v Chodově také denní stacionář v Sokolově. Zařízení jsou určeny pro děti, mládež a dospělé s mentálním a kombinovaným postižením a pro osoby s poruchou autistického spektra.

V obou městech má centrum také sociálně terapeutické dílny, v Sokolově navíc Obchůdek u Mateřídoušky, který nabízí výrobky klientů.

Zájemci mohou využít také takzvanou odlehčovací službu a svozové automobily.

„Nic z toho by nebylo možné bez nadšeného vedení manželů Pavla a Věrky Bráborcových, jejich obětavých pracovníků, dobrovolníků, klientů a jejich příbuzných. Těm všem patří můj díky za jejich práci. Díky za práci, která není lehká, a kterou vykonávají pro Chodov a celý region již třicet let,“ ocenil Mateřídoušku starosta Chodova Patrik Pizinger.

Mateřídouška poskytuje v současnosti služby zhruba 160 klientům a zaměstnává více než 40 lidí. Za třicet let využily její péči na dvě stovky klientů.

„V současné době máme rozpracovaný projekt na stacionář v Ostrově a stěhování chodovských dílen do jiného objektu ve městě,“ představila další plány Mateřídoušky Věra Bráborcová.

Za největší úspěch uplynulých tří desítek let považuje ředitelka získání důvěry rodičů, kteří Mateřídoušce svěřují své děti.

„A samozřejmě máme obrovskou radost z toho, že z původních sedmi klientů se Mateřídouška rozrostla do těchto počtů,“ doplnila ředitelka.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy