Chodov: Do města míří putovní kovárna

Ojedinělá putovní kovárna míří do Chodova. Lidé si ji budou moci prohlédnout a vyzkoušet v pátek 7. září ve Staroměstské ulici.

dezinfekce

Napříč několika státy (Německo, Belgie, Polsko, Rakousko, Itálie, Slovinsko, Česká republika a Chorvatsko) bude putovat belgický kovář se svým náčiním a bude pomáhat vytvořit společný kovový strom. Účastníci workshopů pak mohou za asistence kováře vytvářet jeho listy.

„Lístky tedy představují obyvatele žijící v průmyslových regionech. Cílem workshopu je tvorba společné identity a uvědomění, že regiony spojuje něco zajímavého a unikátního. Před výrobou lístku bude vždy nakreslen návrh, který bude možné vytvořit také pomocí technologie 3D pera,“ uvedla Lucie Přibylová, projektová manažerka Krajského sdružení MAS Karlovarského kraje.

Strom má symbolizovat partnerství regionů, v nichž průmysl hraje důležitou roli, jejich kreativitu ale i sílu. Větve stromu budou vyrobeny ze železného šrotu té dané oblasti, která se v aktivitě zapojila.

„Putovní kovárna je aktivita organizovaná v rámci mezinárodního projektu InduCult2.0, který se zabývá šířením průmyslové kultury a její využití při zlepšení image regionů,“ doplnila Lucie Přibylová.

V České republice bude kovárna přístupná na dvou místech, a to v Chodově a Sokolově. V pátek 7. 9. 2018 bude kovárna umístěna v Chodově ve Staroměstské ulici. V dopoledních hodinách navštíví kovárnu děti chodovské 2. základní školy, od 13 hodin bude workshop přístupný pro veřejnost.

„Následující den bude kovárna postavena na Starém náměstí v Sokolově. V okolí kovárny budou další řemeslné stánky. Workshop bude dostupný dopoledne od 10 do 11 hodin a odpoledne od 13 do 16 hodin,“ doplnila projektová manažerka.

Putovní kovárna je součástí Hornické pouti v Sokolově, která je zahrnuta v novém produktu s názvem Kulturní září na Sokolovsku.

„Produkt byl vytvořen díky projektu InduCult2.0. Kulturní září na Sokolovsku sdružuje propagaci průmyslově-kulturních akcí, které se konají v září tak, aby bylo možné každý po sobě jdoucí víkend navštívit kulturní událost zaměřenou na průmysl,“ upřesnila Přibylová

„Nabízí se nám jedinečná možnost být součástí aktivity, která přesahuje naše hranice. Staňte se součástí originálního uměleckého díla, lístkem na stromě představující partnerství oblastí s rozvinutým průmyslem,“ láká návštěvníky na akci projektová manažerka.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy