Chebsko: Z krádeže nafty bylo obviněno šest osob

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání celkem šesti osob, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Oba přečiny byly spáchány formou spolupachatelství.

dezinfekce

Pětice mužů a jedna žena mají mít na svědomí vloupání do různých stavebních strojů umístěných na několika místech na Chebsku. Společným jednáním měli z palivových nádrží těchto strojů odčerpávat motorovou naftu. Téměř vždy však k jejich činu docházelo v různém složení osob.

V jednom případě se činu dopustilo společně všech šest osob, v dalším pak pouze čtyři muži a jedna žena. Zbylých třech skutků se měla dopustit přečinů krádeže a poškození cizí věci ve formě spolupachatelství vždy trojice osob. Všechny věci však měly společného jmenovatele a tím byl třiadvacetiletý muž z Chebska. Právě on měl být přítomen u všech pěti skutků.

Kriminalisté obvinili zmíněného třiadvacetiletého muže, čtyřiadvacetiletou ženu a další čtyři muže ve věku devatenáct, šestadvacet, třiadvacet a šestadvacet let. V součtu si měla šestice osob přijít na bezmála 50 tisíc korun, protože se jim podařilo odcizit přes 1 800 litrů motorové nafty.

Objasnit všechny skutky se podařilo chebským kriminalistům díky velmi kvalitně odvedené operativní činnosti. Na zmíněného třiadvacetiletého muže podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce však podnět neakceptoval a na jeho základě byl muž propuštěn na svobodu. Trestní stíhání všech obviněných je tak vedeno na svobodě. Osobám hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dvě léta, v případě třiadvacetiletého muže pak až na tři léta z důvodu, že byl v posledních třech letech za přečin krádeže již odsouzen.

nprap. Bc. Michal Žáček


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy