Chebsko: Z garáže odcizili přes 200 gramů konopí

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyř mužů z Chebska, které obvinili ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, krádeže a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Třicetiletého muže navíc kriminalisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Čtveřice mužů z Chebska ve věku 38, 30, 35 a 38 let měla totiž v září minulého roku vniknout na pozemek rodinného domu poblíž Františkových Lázní. Následně si měli sjednat přístup do garáže, odkud měli odcizit přes 200 gramů využitelné drti části rostliny konopí. S tímto rostlinným materiálem měli následně místo opustit. Trojice mužů ale byla o několik minut později kontrolována policejní hlídkou z Obvodního oddělení Františkovy Lázně. Při kontrole policisté objevili části rostlinného materiálu, který zajistili.

Třicetiletý muž měl navíc téměř po celý rok 2018 obstarávat a následně zdarma či za jinou protislužbu několika lidem z Chebska poskytovat drogu marihuanu a pervitin. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl za stejný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

V případě prokázání viny hrozí trojici mužů trest odnětí svobody až na pět let. Třicetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy