Chebsko: Při krádeži nafty je přistihla policie

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého a osmadvacetiletého muže, které obvinili ze spáchání pokračujících přečinů krádež a poškození cizí věci.

dezinfekce

Oba muži měli krást naftu hned ve dvou případech. V nočních hodinách dne 19. března ve městě Cheb měli navrtat nádrže u dvou vozidel, ze kterých měli odcizit téměř 40 litrů benzínu. Následně v nočních hodinách dne 23. března si měli vybrat další vozidlo v Chebu. I u tohoto vozidla měli navrtat nádrž, ze které měli odcizit 35 litrů motorové nafty. Při této krádeži je však přistihla policejní hlídka z Obvodního oddělení Cheb – město, která oba muže zadržela. Oba muži měli na odcizených pohonných hmotách způsobit škodu ve výši přes 2 tisíce korun a na poškozených nádržích pak škodu ve výši přesahující 20 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na dvě léta.

Osmadvacetiletý muž má mít na svědomí ale ještě jednu věc. V noci z 18. na 19. března měl totiž vniknout na oplocený pozemek v Hazlově, ze kterého měl odcizit různé kovové věci a po rozbití skleněné výplně okna měl vniknout do neobydleného domu, ze kterého měl odcizit dva křovinořezy. Kovové věci pak v ranních hodinách měl odevzdat do sběrny jako šrot. Svým jednáním měl způsobit poškozenému škodu ve výši téměř 30 tisíc korun.

Tento skutek se podařilo objasnit policistům z Františkových Lázní, kteří osmadvacetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež. Za tu mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


prap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.03.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy