Chebsko: Neoprávněně přechovával zbraň, střelivo, několik výbušek a třecích zapalovačů

Chebští kriminalisté obvinili ze spáchání přečinu nedovolené ozbrojování osmačtyřicetiletého muže z Chebska.

dezinfekce

Muž měl v měsíci září 2017 přijet vozidlem k domu, který obývá bývalý manžel jeho přítelkyně. Tomu měl vyhrožovat, že pokud bude jeho partnerku otravovat, neuvidí své děti. Přitom měl mít při sobě legálně drženou střelnou zbraň, kterou však nevytáhnul z pouzdra.

Ve stejný den pak měl osmačtyřicetiletý muž přijet do domu, který je v jeho výhradním vlastnictví, a zde měl za pomoci benzínu iniciovat požár. Vlivem požáru došlo uvnitř domu k explozi, po které muž z domu utekl. Požár pak museli uhasit obyvatelé sousedních domů a přivolaní hasiči.

V souvislosti s prověřováním, zda nedošlo k přečinu nebezpečné vyhrožování a zločinu obecné ohrožení, kriminalisté zjistili, že se zmíněný muž měl dopustit právě přečinu nedovolené ozbrojování. Bez povolení si měl opatřit a přechovávat střelnou zbraň a ve větším množství střelivo. Mělo se jednat o jednu palnou krátkou kulovou samonabíjecí pistoli, téměř 150 různých nábojů a několik výbušek a třecích zapalovačů. Všechny tyto věci muž policii vydal.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na dvě léta.

První věc týkající se toho, že měl muž vyhrožovat bývalému partnerovi své přítelkyně, byla odevzdána místně příslušnému správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku. Skutek týkající se založení požáru byl pak odevzdán Hasičskému záchrannému sboru Karlovarského kraje. Ani u jednoho z těchto skutků se totiž nepodařilo prokázat, že by byl osmačtyřicetiletým mužem spáchán jakýkoliv trestný čin.

prap. Bc. Michal Žáček


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy