Chebsko: Kradl stále dokola. Nyní spadla klec

CHEBSKO – Škoda, kterou svým opakovaným jednáním muž způsobil, je celkem vyčíslena na částku převyšující 47.000,- Kč.

dezinfekce

Chebští policisté řeší případ muže z Karlovarska, který se na Chebsku dopouštěl opakovaně krádeží. V současné době si sedmadvacetiletý muž vyslechl od policistů sdělení podezření z pěti případů.

V prvním případě dne 22. dubna 2017 v Chebu, v ulici Riegerova, kamenem poškodil okénko spolujezdce na osobním vozidle značky Volkswagen a následně z vozidla odcizil autorádio. Tímto jednáním způsobil škodu vyčíslenou na 5.500,- Kč.

Ve druhém případě dne 17. června 2017 v Chebu, v ulici Šeříkova se zmocnil osobního vozidla značky Nissan, které neoprávněně užíval. Vozidlo však neoprávněně neužíval dlouho, jelikož téhož den s vozidlem způsobil dopravní nehodu na Karlovarsku. Poškozenému vznikla škoda na základě odborného vyjádření ve výší 35.000,- Kč.

Ve třetím případě ze dne 20. června 2017 na 21. června 2017 muž v Chebu na ulici Dlouhá, měl vniknout do zaparkovaného neuzamčeného osobního vozidla, ze kterého odcizil autorádio s flash diskem a tubu od reproduktorů. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 3.300,- Kč.

Ve čtvrtém případě dne 22. června 2017 v Chebu na ulici Březinova rozbil skleněnou výplň okna zavazadlového prostoru osobního vozidla. Odtud měl odcizit přepravku s prázdnými lahvemi. Majiteli způsobil škodu ve výši převyšující 2.000,- Kč.

V posledním případě dne 25. června 2017 v Chebu na ulici Sportovců, muž odcizil jízdní kolo. Hlídka chebských policistů zastihla muže i s kolem v Chebu poblíž železnice u Penny. Odcizením jízdního kola vznikla škoda poškozenému ve výši 2 000 Kč.

Sedmadvacetiletý muž byl zadržen a v současné době je umístěn v cele předběžného zadržení. Všech uvedených skutků se muž dopustil i přesto, že v posledních třech letech byl za takovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Dnes chebští policisté předají podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí podezřelého do vazby, o kterém bude rozhodovat Okresní soud v Chebu.

Škoda, kterou svým opakovaným jednáním muž způsobil je celkem vyčíslena na částku převyšující 47.000,- Kč. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

prap. Bc. Daniel Dvořák
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy