Chebsko: Mladíka zbil a poté okradl

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání místního šestadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

dezinfekce

Ve čtvrtek 21. května letošního roku měl obviněný v Chebu v pozdních odpoledních hodinách přistoupit k teprve osmnáctiletému mladíkovi, kterého znal. Měl ho chytit za oblečení, druhou rukou ho udeřit do oblasti hlavy a požadovat od něj finanční prostředky, které měl mladík dlužit jinému muži. Poté mu měl prohledat igelitovou tašku a vyzvat ho, aby mu ukázal vše, co má v kapsách. Mladík tak ze strachu učinil a obviněný muž mu měl následně vzít peníze, cigarety a jeho mobilní telefon poničit hozením o zem. Mezitím měl mladíka několikrát udeřit pěstí do obličeje. Nakonec mu měl přikázat, aby se svlékl do spodního prádla, což opět ze strachu učinil. Po několika minutách ho nechal z místa ve spodním prádle odejít s tím, že pokud o tom někomu řekne, tak ho zabije. Mladík odešel, po několika set metrech si od kolemjdoucích půjčil mobilní telefon a celou věc okamžitě oznámil policistům, kteří šestadvacetiletého muže během necelých třiceti minut zadrželi.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, avšak soudce neshledal vazební důvody a vyšetřování tak probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 27.05.2020 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy