Chebsko: Místo větráků vezli v dodávce drogy

Karlovarští celníci v polovině června zajistili při náhodné kontrole více než 2 000 gramů metamfetaminu, známého jako pervitin.

dezinfekce

Mobilní hlídka karlovarských celníků prováděla běžnou kontrolní činnost zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu v souvislosti s dovozem, vývozem, nebo tranzitem zboží. Na komunikaci D6 na 167. km ve směru Sokolov – Cheb si vytipovala ke kontrole bílou dodávku.

Ve vozidle se nacházely 2 osoby (řidič a spolujezdec) vietnamské národnosti. Na dotaz, zda se ve vozidle nachází nějaké zboží podléhající celnímu dohledu, odpověděly, že ne, jelikož vezou pouze větráky. Celníci přistoupili k fyzické kontrole vozidla, při které byla za sedadlem řidiče nalezena krabice zn. Tefal, ve které byly uloženy dva igelitové sáčky. V každém z nich se nacházel další zatavený průhledný igelitový sáček obsahující bílou krystalickou látku. Řidič i spolujezdec shodně tvrdili, že neví, o jakou látku se jedná a komu patří. 

Celníci provedli pomocí Ramanova spektrometru test, kterým bylo zjištěno, že se jedná o metamfetamin, známý jako pervitin. 

Celkové množství zajištěné látky přesahovalo 2 kilogramy, hodnota drogy by na černém trhu dosáhla více než 2 milionů korun. 

K případu byla povolána Policie ČR, a pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,  předali celníci podezřelé osoby a zajištěné drogy přivolané policejní hlídce. Další šetření a úkony v rámci trestního řízení provádí Policie ČR. 

Zdroj: Celní správa


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy