Chebsko: Kriminalisté odhalili varnu pervitinu

CHEBSKO – Při domovní prohlídce zadrželi muže a jeho přítelkyni. 

dezinfekce

Kriminalisté na Chebsku stále pokračují v boji proti drogové kriminalitě. Ve středu dne 14. června ve večerních hodinách probíhal na Františkolázeňsku policejní zásah, při kterém byl zadržen 35letý muž a jeho o rok mladší přítelkyně. 

Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili různé druhy chemikálií a komponenty sloužící k výrobě pervitinu, chemicky rozpracovanou látku o hmotnosti přes 4 gramy, ve které byla zjištěna přítomnost efedrinu, sáček se suchým rostlinným materiálem o hmotnosti kolem 0,77 gramů, ve kterém byla zjištěna přítomnost D-9-tetrahadrokanabinolu a několik plastových přepravek s obsahem bílé krystalické látky o hmotnosti kolem 10,7 gramu, kdy odborným vyjádřením bylo zjištěno, že v předmětné krystalické látce je přítomnost hydrochloridu metamfetaminu.

Následující den policejní komisař z 2. oddělení obecné kriminality zahájil trestní stíhání:

• 35letého muže jako obviněného ze spáchání pokračujícího přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu nedovolené ozbrojování,

• 34leté ženy jako obviněné ze spáchání pokračujícího přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněné osoby měly neoprávněně vyrábět pro vlastní potřebu a z části za účelem další distribuce, za pomoci léčiv a různých chemických látek drogu pervitin. Tu měly v desítkách případech také bezplatně předávat dalším osobám za odvedenou práci na statku. Obviněný muž měl navíc bez povolení přechovávat větší množství střeliva.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval. Soudce obviněného muže poslal do vazby, obviněná žena je stíhána na svobodě.

Obviněný muž se tohoto jednání dopustil opakovaně, na stejném místě probíhal policejní zásah v loňském roce, při kterém byl zadržen právě tento obviněný muž. O tomto případu jsme Vás informovali zde.

Za jejich jednání jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. 

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy