Chebsko: Dnes proběhla policejní akce na tržnicích. Zabaveny byly padělky za více jak milion

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje dlouhodobě bojuje proti drogové problematice - trestné činnosti v příhraničí. Nejproblematičtější oblastí jsou příhraniční asijské tržnice. V současné době je rozdělen výkon služby Policie ČR na tržnicích do dvou úrovní.

dezinfekce

Předně jsou prováděny jednorázové velké preventivní akce, na nichž se podílejí Česká obchodní inspekce, živnostenský úřad a Hasičským záchranný sbor. Při těchto akcích se jednotlivé složky zaměřují na oblast dodržování zákonných norem určených pro danou konkrétní oblast např. dodržování povinností vyplývajících ze zákona o požární ochraně apod. Letos se jedná o druhou akci tohoto rozsahu. O těchto akcích jsme informovali zde a zde.

Druhá úroveň spočívá v každodenní přítomnosti uniformovaných složek policie na asijských tržnicích a jejich blízkém okolí.

Cílem opatření ze strany Policie ČR jsou systematické kontroly osob a objektů nacházejících se na těchto tržnicích s cílem předcházení a odhalování protiprávního jednání souvisejícího s držením či distribucí omamných a psychotropních látek.

Boj proti drogové kriminalitě je také náplní společných aktivit v rámci Evropského projektu „Zintenzivnění bezpečnostních opatření v daném prostoru, zejména v oblasti drogové kriminality a dalších projevů kriminality páchané v dopravě,“ jehož kooperačním partnerem je krajské ředitelství. Spolupráce s německými sousedy je na vynikající úrovni. Boj proti drogám v příhraničí je společnou prioritou.

Policisté při opakovaných kontrolách tržnic zjistili, že cizinci často nemají u sebe potřebné doklady k prokázání totožnosti nebo řidičské průkazy. Nutno uvést, že jakékoli držení drogy je v České republice protizákonné.

Dnes se na 35 policistů z pořádkové, dopravní, cizinecké policie a kriminalisté zabývající se drogovou problematikou společně s orgány České obchodní inspekce a Hasičským záchranným sborem tentokrát zaměřili na tržnici na Svatém Kříži na Chebsku a tržnici Dragoun v Chebu. Akce se také zúčastnili kolegové ze Spolkové republiky Německo.

Policisté v rámci akce také kontrolovali vozidla či osoby, zda jsou legálně na území České republiky, cestovní doklady jejich pravost a platnost. V rámci kontrol prodejních míst věnovali pozornost nabídce nelegálního zboží.

S drogovou problematikou policie bojuje nejen na hranicích našeho kraje, ale také uvnitř kraje. Od začátku letošního roku byly odhaleny 4 pěstírny a 1 varna. Poslední pěstírna byla realizována karlovarskými kriminalisty dnes ráno.

Výsledky akce:
V rámci dnešní preventivní akce zajistila Česká obchodní inspekce přes 500 padělků. Škoda na zabavených věcech přesahuje více jak 1 milion korun.

Policisté cizinecké policie zjistili u 6 cizinců porušení Zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Těmto osobám byla na místě uložena pokuta. Policisté i přes velmi mrazivé počasí zkontrolovali přes 200 osob, a to jak prodejce na tržnicích, tak i jejich návštěvníky. Z celkem 82 zkontrolovaných vozidel zjistili policisté 4 řidiče, kteří se dopustili přestupku v dopravě.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy