Ašsko: Policie pokračuje v akcích zaměřených na cizince

Včera v dopoledních hodinách proběhla součinností akce s Oblastním inspektorátem práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj pod názvem „Zlata“.

dezinfekce

V jedné z firem na Ašsku, zjistili policisté celkem 4 osoby, které se při kontrole totožnosti prokázaly předložením průkazu tzv. ID karty občana cizí republiky opatřenou skutečnou fotografií své osoby s vyplněnými osobními identifikačními údaji, jako průkazem vlastním. Kontrolované osoby se tak vydávaly za občany jiné státní příslušnosti.

Všechny 4 předložené doklady byly podrobeny odbornému posouzení specialistou pro odhalování neregulérních dokladů z Oddělení dokladů a specializovaných činností Odboru cizinecké policie. Specialista zjistil, že se jedná o celkový padělek, tedy o padělanou veřejnou listinu.

Čtyři osoby, které se prokázaly padělaným průkazem, byly zadrženy a téhož dne jim bylo sděleno podezření z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, neboť na podkladě zjištěných skutečností je dostatečně odůvodněn závěr, že v souvislosti s prokázáním své totožnosti a prokázáním oprávněnosti svého pobytu na území ČR měly užít padělanou veřejnou listinu jako pravou.

Cizinci jsou zadrženi a byli umístěni do policejní cely. Policisté dnes předají spisový materiál společně se zadrženými osobami Okresnímu státnímu zastupitelství v Chebu, které následně předá zadržené osoby s návrhem na potrestání Okresnímu soudu v Chebu.


mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy