Cheb: Zloděje zradilo auto

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Kynšperku nad Ohří, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže ve stádiu pokusu.

dezinfekce

Obviněný měl na konci dubna letošního roku vniknout v nočních hodinách do areálu jedné z firem v Chebu. Následně měl vniknout do garáže a nezabezpečeným osobním automobilem přejet před autodílnu. Poté měl začít jednotlivé objekty v areálu prohledávat. Z dílny měl k vozidlu nanosit kufry s nářadím, brusky, vrtačky či různé kleště na kabely. Po chvíli měl zamířit do administrativní budovy a postupně vniknout do několika kanceláří. Z těch měl vzít například notebook či měřicí přístroj.

Nakonec ale obviněný žádnou z těchto věcí, které si připravil k osobnímu automobilu, neodcizil. A neodcizil ani vozidlo, neboť to mělo mít v té době vypuštěný olej a bylo tak téměř nepojízdné.

V případě, že by se obviněnému podařilo odcizit automobil a připravené věci, tak by tímto jednáním způsobil škodu téměř 220 tisíc korun.

Nyní mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustil za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.11.2020 12:40




0 +
 

Hlavní zprávy