Cheb: Zastupitelé chtějí změny v návrhu o bývalých kasárnách (TV Západ)

S upravenými podmínkami pro výběrové řízení na projekt záměru využití území po bývalých kasárnách na Zlatém Vrchu v Chebu chce předstoupit před zastupitele vedení města. Na předchozím návrhu někteří zastupitelé poukazovali na krátkou dobu pro zpracování.

dezinfekce

„S kasárnami na Zlatém vrchu si nikdo už roky neví rady. Poté, co tam došlo k demolici stávajících objektů, se ukázalo, že pokud by se území mělo využít, ať už pro individuální nebo nějakou výstavbu bytových domů, tak by to bylo investičně nesmírně náročné. Investice by se tam pohybovala ve stovkách milionů korun. Proto jsme zastupitelstvu v květnu předložili materiál, kde byl návrh na zveřejnění záměru prodeje této lokality s tím, že byla stanovena i min. cena za metr čtvereční pozemku. Zároveň tam byla i pravidla architektonické soutěže, kde by příp. developer předložil svoji představu, jak území uchopí. Komise by následně vyhodnotila, která z nabídek je i pro město z estetického a funkčního hlediska nejzajímavější. Někteří zastupitelé konstatovali, že jim připadá doba na zpracování studií příliš krátká. Proto jsme materiál stáhli a necháváme ho v současnosti přepracovat s tím, že doba na pořízení studie bude výrazně prodloužena. Vše bude znovu do zastupitelstva předloženo v červnu, aby soutěž mohla být příp. uzavřena do konce tohoto roku. Jde pouze o záměr. Následně by se vše včetně prodeje probíralo a projednávalo v orgánech města,“ shrnul dosavadní postup starosta Chebu Antonín Jalovec.

Minimální nabídková cena za pozemky má být 350 korun za metr čtvereční. Areál bývalých kasáren sice leží na jižním svahu s výhledem na střed města, ale náklady na zasíťování budou velmi vysoké. K lukrativní části  tvořené pozemky pod Špitálským vrchem se musí budoucí investor propracovat přes úpravu problematické části. Navíc musí zajistit i dopravní napojení celé oblasti. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy