Cheb: Zastupitelé budou jednat o bývalých kasárnách (TV Západ)

Chebští zastupitelé budou projednávat zveřejnění adresného záměru prodeje pozemků po bývalých kasárnách na Zlatém vrchu. Celkem se jedná o 350 tisíc metrů čtverečních v ceně 350 korun za jeden metr. Celý areál je již delší dobu prázdný. Město jej získalo v minulosti od Ministerstva obrany a vzniknout by zde měla zcela nová obytná čtvrť.

dezinfekce

"V případě, že Zastupitelstvo schválí tento materiál, tak záměr bude zveřejněn. Jedná se v podstatě o technický záměr, který odvisí, v průběhu toho již budeme jednat o textu smlouvy o smlouvě budoucí, kupní, na základě které by se potom měly uzavírat jednotlivé kupní smlouvy na jednotlivé pozemky či spíše řekněme jejich celky podle jednotlivých etap tak, jak se s investorem domluvíme. Investor s nabídkou doručil ještě jeden dokument, který nazval Výhrady k záměru, kde postupně z toho vykrystalizovalo to, že se obává dvou aspektů této věci. Zaprvé jsou to ekologické zátěže na území bývalých kasáren a zadruhé je to realizace – rekonstrukce křižovatky Komorní, Ašská. Po nějaké době investor konstatoval, že obě tyto podmínky akceptuje. Zjistil, že ekologické zátěže na území bývalých kasáren nejsou takové, aby to zatížilo ekonomicky celý projekt natolik, že by byl nerealizovatelný. V zásadě na tomto jsme domluveni a záměr tak, jak byl vyvěšen a jak ho schválilo zastupitelstvo v červnu loňského roku, investor akceptuje," vysvětlil místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Zbylých 100 tisíc metrů čtverečních zatím zůstane v majetku města. Areál má sice výhodnou polohu v bezprostřední blízkosti centra města, na druhou stranu se však očekávají nemalé náklady na vybudování inženýrských sítí. Proto jej město nabízelo jalo celek a v opakovaném výběrovém řízení se přihlásil jen jeden zájemce. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy