Cheb: Začalo odstraňování plechových garáží za viaduktem (TV Západ)

Z území vedle Vrázovy ulice v Chebu postupně mizí plechové garáže. Na jejich místě by mohli v následujících letech najít sídlo drážní hasiči. Město by jim prázdný pozemek prodalo.

dezinfekce

„Ty garáže se likvidují, protože nájemní smlouvy jsou uzavřeny do konce kalendářního roku 2017. Podle nájemní smlouvy mají být pozemky vyklizeny. Tzn., že tady na konci letošního roku by už nemělo být nic, jenom tyto betonové plochy. Potom se o tomto pozemku uvažuje, že bude k prodeji drážním hasičům. Ti by zde měli vybudovat svoje nové působení,“ potvrdil záměr místostarosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Nepořádek, který na místě vzniká uklízí místní charita. 

„Jak se dívám okolo sebe, tak většina garáží je už zlikvidovaná. Myslím si, že dojde k postupné likvidaci i zbytků garáží, kterých tady zbývá ne stovky, ale řádově kusy,“ věří Hrkal.

Hasiči o pozemek projevili zájem a město jim chce vyjít vstříc.

„Dojde ke změně územního plánu, který je plánován, je to horizont, předpokládám několika měsíců. S drážními hasiči jsem už několikrát jednal. O tento pozemek mají velký zájem, protože v současných prostorách, v kterých sídlí mezi kolejemi, jsou nevyhovující. Techniku nemají garážovanou, takže musí získat nové prostory. Údajně na to mají vyčleněné i finanční prostředky,“ přiblížil Hrkal.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy