Cheb: Z kuchyně na Skalce začali rozvážet jídlo (TV Západ)

V rámci první etapy modernizace Domova pro seniory na Skalce v Chebu vznikla i zcela nová moderní kuchyně se zázemím. Po počátečních personálních obtíží se situace změnila a množství uvařených jídel se zvýšil.

dezinfekce

„Jsme rádi, že se v dnešní době, kdy je problém sehnat kuchaře, do našeho Domova podařilo kuchaře sehnat. Takže naše kuchyň funguje na 100 %. Od 1.10. se nám podařilo začít rozvážet obědy do dalších dvou Domovů, a to do Domova v ulici Dragounská a Domova na Spáleništi. Museli jsme samozřejmě koupit vozidlo, které je k tomu uzpůsobené. Podle prvních informací si naši klienti novou stravu pochvalují, chutná jim. Věřím, že celý proces bude zdárně probíhat i nadále,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Kuchyně má kapacitu 500 jídel denně ve formě snídaní, obědů i večeří.

„Kuchyně nás stála 14 milionů s tím, že samozřejmě hlavním indikátorem je pro provoz a poskytnutí dotace, že budeme vařit denně 350 porcí. Což samozřejmě v současné době zvládáme, i když není potřeba vařit v této době až tolika porcí. Jsme připraveni své služby poskytnout popř. i dalším. Počítáme s tím, že bychom v budoucnu mohli dovážet stravu např. do Kynžvartu, ale to je otázka dalších diskusí,“ dodal Kubis.

Špičkové vybavení kuchyně obsahuje také žádané konvektomaty nebo multifunkční varné zařízení. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy