Cheb: Výstavba cyklostezky Háje – Podhrad finišuje (TV Západ)

Výstavba cyklostezky mezi chebskými městskými částmi Háje a Podhrad se dostává do finální fáze. Akci za 7,3 milionu korun ale provázely od začátku potíže.

dezinfekce

„Bohužel původně vysoutěžený zhotovitel od smlouvy odstoupil - vypověděli jsme s ním smlouvu, protože po nás požadoval obrovské vícenáklady. Dnes je naštěstí cyklostezka před dokončením. Benefitem pro Chebany bude určitě to, že jsme se rozhodli změnit její povrch z mlatového na asfaltový. V průběhu srpna by měl být položen asfaltový koberec, kdy by mělo být doděláno veřejné osvětlení a dojde k propojení Hájů a Podhradu coby součást jakéhosi výhledového okruhu mezi Chebem, Háji, Podhradem, Švédským vrchem a chebským nádražním, který umožní jak cyklistům, tak pěším či inlinistům, pohybovat se mezi těmito městskými čtvrtěmi. Celkové náklady přesáhnou 7 milionů korun. Což je podstatně více, než jsme původně očekávali, ale souvisí to právě i se změnou povrchu a prodloužením stavby,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Budoucí ucelený okruh počítá s napojením na ostatní komunikace ve městě. Dojde tím k výraznému zlepšení komfortu pro cyklisty. 

„Samotná nová cyklostezka začíná zde za bývalým depem, překračuje železniční trať a podél vlečky směřuje přímo do Podhradu. Nyní projektujeme napojení na Podhradskou ulici s tím, že kolem areálu Strojíren je již nová cyklostezka, která navazuje až na oblast Švédského vrchu. Počítáme s tím, že po dokončení lávky bychom chtěli dosáhnout toho, že bude uzavřena část ulice na Návrší a okruh bude dodělán přes lávku a následně kolem Riegerových sadů a přes lávku do Hájů. Přes Háje to bude celé zokruhováno,“ ukázal na mapě Jalovec. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy