Cheb: Vloupal se do vozidla. Byl vyrušen majitelem

Dne 8. října 2017 policisté z Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Chebska pro přečin krádeže ve stádiu pokusu.

dezinfekce

Trestného činu se měl muž dopustit v nočních hodinách dne 8. října 2017 v Chebu na ulici Divadelní náměstí. Za užití násilí vniknul do zaparkovaného dodávkového vozidla, které prohledával. Při svém jednání byl vyrušen majitelem. Poté, co vystoupil z vozidla, ukázal majiteli kapsy, že nic z vozidla u sebe nemá a pak se dal na útěk. Majitel muže sledoval z dostatečné vzdálenosti a jeho pohyb pomocí telefonu oznámil na tísňové lince 158. Muž se ukryl nedaleko místa činu. Na místo byl povolán i policejní psovod se služebním psem Warem. Ten muže vypátral ukrytého v nedalekém křoví. Policisté následně muže zadrželi.

Celková škoda, kterou způsobil poškozením vozidla, byla stanovena na 3 000 korun.

Muž se trestného činu dopustil i přesto, že za stejný čin byl v posledních třech letech soudem odsouzen nebo potrestán. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody šest měsíců až tři roky. Policisté muže umístili do policejní cely a podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Dnešního dne po rozhodnutí Okresního soudu v Chebu byl muž policisty převezen do vazební věznice v Ostrově.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.10.2017 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy