Cheb: Vlastníci památek mohou získat příspěvek na obnovu

Vlastníci kulturních památek na území Městské památkové rezervace Cheb mají možnost získat příspěvek na jejich obnovu. Příspěvky jsou poskytovány v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón, který vyhlašuje Ministerstvo kultury ČR.

dezinfekce

Žádosti o příspěvek na památkově chráněné objekty na rok 2020 jsou přijímány do 15. října 2019 na Městském úřadě Cheb, odbor stavební a životního prostředí. Formulář žádosti a bližší informace jsou k dispozici zde.

Příspěvky poskytované z Programu jsou přísně účelové. Mohou být použity jen na úhradu prací zabezpečujících uchování souhrnné památkové hodnoty kulturní památky, nikoli na modernizace objektů, úpravy veřejných prostranství, pořízení stavebně-historického a restaurátorského průzkumu, projektové dokumentace a na práce investiční povahy.

Bližší informace týkající se možnosti získání příspěvku Vám poskytnou pracovnice odboru stavebního a životního prostředí Městského úřadu Cheb, oddělení územního plánování a  památkové péče Slávka Snížková (tel. 354 440 175, e-mail snizkova@cheb.cz) nebo Ing. Monika Šimečková (tel. 354 440 177, e-mail simeckova@cheb.cz).


Zdroj: město Cheb 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy