Cheb: Vedení města jednalo s firmami z parku (TV Západ)

V chebském průmyslovém parku proběhlo další z řady setkání vedení města a zástupců firem, které zde podnikají. V úvodu vystoupila projektová manažerka Miroslava Petříková z Odboru projektového managementu a rozvoje města. Informovala o postupu příprav strategického plánu.

dezinfekce

„Tyto schůzky se pravidelně konají již od minulého volebního období. Jsme rádi, že je poměrně velký zájem ze strany podnikatelských subjektů v průmyslovém parku. K nejproblémovějším  tématům patří napojení průmyslového parku na síť cyklostezek, které chceme do budoucna vyřešit. Podnikatelé se také zajímají o výši daně z nemovitosti, kterou chceme v budoucnosti v průmyslovém parku zvýšit – její koeficient, abychom měli trošku větší výtěžnost. Logicky se také ptali i na další rozvoj průmyslového parku, protože se potýkají s tím, že v současnosti chybí pracovní síly a další rozvoj průmyslového parku by mohl tento problém ještě eskalovat,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec.

Míra nezaměstnanosti v Chebu se pohybuje okolo dvou procent. Řada lidí pracuje za hranicemi a firmy v parku tak mohou konkurovat například nadstandardní nabídkou pro své pracovníky.

„Firmám nabízíme, aby si svépomocí opravily městské byty, kterých je několik desítek v současné době nevyužitých. Firmy je pak mohou pronajímat svým zaměstnancům jako určitý bonus. Stejně tak nabízíme i kapacity městské hromadné dopravy, kdy jsme před rokem zavedli linku MHD přímo do průmyslové zóny, která je poměrně hojně využívaná,“ dodal starosta Jalovec.

Na setkání se také upřesnily termíny pro aktualizaci navigačního a vodorovného značení v parku. To by mělo proběhnout během května až června. Starosta Chebu také informoval o pokračující snaze města zvýšit koeficient daně z nemovitosti. Uvedl také důvody, které město má. A těmi jsou jednak náklady na údržbu komunikací a zeleně, ale také na fungující linku MHD. Zároveň také vyzval firmy k většímu zapojení do života v Chebu. Další setkání by se mělo uskutečnit za půl roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy