Cheb: V Dlouhé ulici vzniká denní stacionář pro seniory (TV Západ)

Rekonstrukční práce probíhají v přízemní části domu č. 515 v Dlouhé ulici v Chebu. Po jejich dokončení zde vznikne dosud chybějící, přitom velmi potřebná, sociální služba - denní stacionář pro seniory. Dům sousedí s opraveným objektem bývalého hotelu Hradní dvůr, kde jsou vedle bytů pro dříve narozené také prostory, které využívá chebský klub seniorů.

dezinfekce

„Tam už dnes funguje Klub pro seniory. V návaznosti na to tam bude místnost, která bude sloužit seniorům, denní běžné činnosti těch, kteří budou mít o službu zájem. Náklady spojené s výstavbou se momentálně pohybují kolem 3,5 milionu korun. Hotovo by mělo být na konci května letošního roku. Tzn., že až dojde k registraci služby a ke kolaudaci prostor, tak bychom měli službu spustit, počítám, že někdy v polovině roku letošního,“ uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Nový denní stacionář bude moci využívat 10 až 15 osob, kterým nabídne možnost setkávat se s dalšími seniory a aktivně trávit volný čas. Jeho provoz bude zajišťovat městská příspěvková organizace Správa zdravotních a sociálních služeb, pod kterou spadá například pečovatelská služba, denní stacionář pro handicapované Mája nebo stacionář pro děti s očními vadami. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy