Cheb: Včera se ve městě prezentovalo ekologické vozidlo

Včera se v městské společnosti Chetes, s.r.o. sešli na pravidelném setkání zástupci firem, kteří se zabývající komunálními a technickými službami. V rámci programu byl prezentován úsporný a ekologický užitkový vůz poháněný nabíjecí baterií, který zaujal i jednatele společnosti pana Ilju Mlátilíka.

dezinfekce

„Společná setkání pořádáme po celém Karlovarském kraji dvakrát do roka. Nyní hostíme kolegy a zástupce firem, kteří se zabývají komunálními službami, u nás v Chebu. Tato setkání slouží k upevňování vztahů, předávání kontaktů, výměny zkušeností, a podobně,“ sdělil jednatel společnosti.

Prezentovaný vůz, který si vyvinula pro svoji činnost německá pošta, se hodí pro komunální služby. Jeho předností je velmi příznivá ekonomika a téměř žádné náklady na údržbu. Baterie má životnost až šest let a vozidlo je vyvinuto s požadovanou životností šestnáct let. Dojezd auta je až 280 kilometrů. Na pořízení vozidla je možnost čerpat dotaci z ministerstva životního prostředí do výše 600 tisíc korun. Pořizovací cena je 1 milion 200 tisíc korun.

„O nákup vozidla máme velký zájem. Auto by bylo dalším pomocníkem v naší práci,“ dodal Mlátilík.

Společnost Chetes, s.r.o vlastní město Cheb. Hlavní činností je především údržba a správa městského majetku. Od 1. 4. 2017 zajišťuje svoz komunálního odpadu z chebských domácností.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy