Cheb: V parku Míru začíná revitalizace (TV Západ)

V centru města Chebu začne v brzké době revitalizace dalšího parku. Před třemi lety prošly úpravami velké Městské sady, první etapu mají za sebou také sady Riegrovy. Park Míru, který vymezují ulice Svatopluka Čecha, Evropská, Dukelská a Májová.

dezinfekce

„Dispozičně zůstane stejný. Jde o opravu povrchu, o vybudování nových trvalkových záhonů, o odstranění nefunkčního, kdysi vodního prvku, nahrazen bude do doby, než bude ve druhé fázi připraven vodní prvek nový, květinovou výsadbou, o rekonstrukci veřejného osvětlení včetně doplnění nového mobiliáře, protože tento dožilý, je vidět, že už své odsloužil,“ popsal místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Úpravy vyjdou městskou pokladnu na téměř 10 milionů korun.

„Bude se na tom podílet více firem. Jedna firma provede odláždění a založení mlatových cest – bočních. To je zhruba za 2,4 milionu korun. Kolem 640 tisíc předpokládáme rekonstrukci veřejného osvětlení a zhruba 450 tisíc by měly být zahradnické práce, které doplní trvalkový podrost,“ přiblížil místostarosta.

Během prací bude pohyb v parku omezen.

„Rádi bychom do konce měsíce zahájili rekonstrukci s tím, že v září je už objednán zahradnický materiál. V zářijovém měsíci bychom rádi provedli výsadby. Což by byla finální fáze,“ doplnil Pospíšil.

Během revitalizace dojde i k odstranění některých přebujelých keřů. Ty často využívají jako přístřešek lidé bez domova. 

„Jak je vidět, někteří zde leží a je jim úplně jedno, zda jsou za keřem nebo na volné louce. To už je potom práce pro městskou policii. Myslím si, že do zrekonstruovaného prostoru by měla chodit častěji, aby se zde občané cítili bezpečněji,“ naznačil místostarosta.

V budově veřejného WC najde v druhé fázi zázemí technologie pro vodní prvek. Rozvody se vybudují již nyní.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy