Cheb: V okrajových částech města se opravovaly komunikace

I přes současnou pandemii a s tím spojenou ekonomickou krizí, proběhly v jarních měsících plánované velkoplošné opravy dožilých povrchů komunikací metodou tzv. penetračního nátěru a mikrokoberce.

dezinfekce

Metodou penetračního nátěru byla kompletně opravena cestní síť v chatové oblasti Bříza včetně vyřešení dlouhodobého problému nefunkčního odvodnění. Opravami je zajištěno snížení nákladů na údržbu v následujících letech, která doteď spočívala v neustálém dosypávání recyklovaného materiálu. Další velkou opravou prošla i spojující komunikace mezi lokalitami Loužek a Chvoječná a cesta za železničním přejezdem v Jindřichově. Dlouhodobý problém s kvalitou povrchu byl vyřešen i ve Velké Všeboři za železničním přejezdem, čímž komunikace dostala úplně jiný ráz odpovídající jejímu účelu. Nezapomnělo se ani na menší povrchové opravy jako je točna v Horních Dvorech, točna v ulici Železničářů a zpevnění krajnic v ulici Joštova.

Nově byly provedeny opravy tzv. mikrokobercem na asfaltových komunikacích v ulici Všebořská v Podhradu a na asfaltové komunikaci z Potočiště na Chvoječnou. Touto metodou se eliminuje degradace stávajícího dožilého asfaltu s množstvím výtluků a zároveň dochází k uzavření povrchu s mikrotrhlinami, které se dále mohou rozvinout do velkých poruch.

V letošním roce je v plánu ještě vyspravit část chatové oblasti Podhoří za železničním přejezdem, čímž bude naplněn plán oprav v součtu 10 km za rok. Pro velkoplošné opravy komunikací je v rozpočtu města vyčleněno 11 mil. korun.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy