Cheb: Uzavření Amerického mostu komplikuje dopravu (TV Západ)

Od středy 13. března se řidičům v Chebu zkomplikoval průjezd centrem. Důvodem je uzavření Amerického mostu přes Ohři u Kulturního domu Svoboda. Opravy mostní konstrukce si podle smlouvy vyžádají zhruba 18 milionů korun a ukončeny musí být do 31. srpna letošního roku.

dezinfekce

V rámci rekonstrukce dojde k výměně mostních závěrů a ložisek a kompletní obnově asfaltového povrchu vozovky na mostovce. Počítá se také s vybudováním nových chodníkových říms z betonu a repasováním stávajícího zábradlí. Vedle toho proběhne rovněž oprava úložných prahů a přilehlých kamenných pobřežních zdí včetně zřízení nového mostního křídla a přístupového schodiště k řece pro zajištění kontroly a údržby. Most dostane i nový protikorozní nátěr celé nosné konstrukce. 

Během prací bude zajištěn průchod pro pěší. Naopak MHD nebude linkou číslo 8 obsluhovat zasta´vky Havli´cˇkova a Kasa´rni´ na´meˇsti´, nami´sto toho budou vsˇechny spoje včetně krajské linky 410 102 obousmeˇrneˇ zajíždět zasta´vku Plyna´rna.

Od 2. července bude navíc uzavřen průjezd hrází nedaleké Jesenické přehrady. Veškerá doprava bude v obou směrech vedena objízdnou trasou přes Lipoltov. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy