Cheb: Úpravy spojů v MHD začnou platit od 1. července (TV Západ)

Původně avizované jarní změny jízdních řádů chebské MHD se nakonec posunou až na začátek letošních letních prázdnin. Po dohodě s dopravcem tuto úpravu město jako objednatel služby akceptovalo z několik hlavních důvodů.

dezinfekce

„Vzhledem k časovému posunu s uzavřením dlouhodobé smlouvy, a pořád ještě sbíráme podklady pro úpravu jízdního řádu, tak jsme se domluvili s provozovatelem MHD, že ke změně dojde od 1.7. letošního roku. Jedním z důvodů je i abychom neměnili jízdní řád měsíc dva měsíce před prázdninami. Teď jak to je, tak to nějak funguje a ty změny se projeví před prázdninami, kdy zase bude prostor na to, aby si na ten jízdní řád, nový jízdní řád děti a uživatelé zvykli. A od nového školního roku už věříme, že bude zaběhlý a funkční,“ vysvětlil místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Město si slibuje od změn lepší návaznost spojů. Především v průmyslovém parku bylo třeba upravit časový rozvrh tak, aby se lidé dostali s dostatečným předstihem na pracoviště. Chystaný jízdní řád by měl lépe navazovat na linkovou meziměstskou dopravu a dráhu. Postupně bude nasazována flotila zcela nových autobusů. 

„Tím, jak se dlouhodobá smlouva uzavírá až teď, došlo k posunu, tak máme přislíbeno, že nové autobusy, celá flotila by měla být funkční od nového školního roku. Nicméně v řádu pár kusů, jednotlivé by měly nabíhat už právě přes ty prázdniny,“ dodal Pagáč. 

Dopravní podnik Cheb převzal provoz MHD na deset let po Autobusech Karlovy Vary a zatím využívá autobusy ze svého mateřského Dopravního podniku Karlovy Vary. Cheb poskytuje provozovateli ročně okolo 17 milionů korun na prokazatelnou ztrátu, dalších zhruba 1,7 milionu je příspěvek na bezplatné jízdné pro vybrané skupiny obyvatel - žáky, studenty do 26 let a seniory.

Aktuální jízdní řády najdete zde


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy