Cheb: Ubytovna v Modrém věžáku přivítala první hosty (TV Západ)

V modrém věžáku v chebské Dyleňské ulici začala fungovat ubytovna pro návštěvníky města. Jako první se zde ubytovali účastníci hudební přehlídky FIJO.

dezinfekce

„Jsem rád, že Modrý věžák jsme splnili otevřít do FIJO tak, jak jsme slibovali. Stavební práce i vybavení nábytkem dospěly do konce kolaudace, kdy kolaudace byla úspěšná. Jsou tam jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje. Některé jsou VIP, tzn. i s kobercem, vlastním sociálním zázemím a televizí. Ubytovna skýtá možnost 66 ubytovaných,“ uvedl starosta Chebu Zdeněk Hrkal.

Ubytovnu bude spravovat Západočeské divadlo spolu s KC Svoboda a počítá se s využitím pro účinkující a hosty kulturních, sportovních a společenských akcí.

„Musíme se na to podívat historicky. Má to dva důvody. Jednak vysokoškolská kolej byla prázdná. Bylo zde nebezpečí, že v prostorách někdo zbuduje ubytovnu, nechci mluvit o obchodu s chudobou, kam směřovala některá města a některé ubytovny. Takže to byl jeden podnět. Druhý podnět byl, že v Chebu není ubytovací prostor, který by poskytoval ubytování pro 50 až 60 lidí. Když sem přijede autobus sportovců nebo lidí za kulturou, tak zde ubytování není. Myšlenka spojit ubytování a malometrážní byty zde doznala své. Myšlenky jsme se chytili a myslím si, že to byla správná cesta, správným směrem a proto tento projekt vznikl,“ dodal Hrkal.

Během dalších měsíců vznikne ve zbylých šesti patrech budovy přes 40 malometrážních bytů. Rozdělovat by se měly začít na podzim. Celkem má město na úpravy Modrého věžáku 10 milionů korun. Prázdnou desetipodlažní budovu bývalé koleje koupilo město od Západočeské univerzity v roce 2016 za odhadní cenu ve výši 25,8 milionu korun. Mezi studenty byl o tento typ ubytování stále menší zájem, a proto se škola rozhodla kolej zavřít a pokoje pro zbývající zájemce zřídit přímo ve své budově v Hradební ulici.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy