Cheb: TEREA zvyšuje od ledna cenu tepla o necelých 8 % (TV Západ)

Společnost TEREA Cheb s.r.o., hlavní dodavatel tepla nejen do chebských domácností oznámila na svých stránkách ceny pro rok 2023. Od ledna dojde ke zvýšení ceny za 1GJ (GigaJoule) dodaného tepla o 7,9 %, z dosavadních 1.493 korun na 1.611 včetně DPH.

dezinfekce

Opatření Vlády ČR, tzv. zastropování cen se vztahuje také na dodávky plynu a převážnou část elektřiny spotřebovávanou k výrobě tepelné energie ve zdrojích provozovaných společností TEREA Cheb s.r.o. Společnost chce cenu tepla nadále regulovat využitím náhradních paliv, pokud bude jejich cena nižší než cena zemního plynu. I v případě použití náhradního paliva LTO (lehký topný olej) nejsou podle tiskové zprávy překračovány požadované emisní limity.

Společnost TEREA Cheb, s.r.o. provozuje ve svých velkých kotelnách kogenerační jednotky (kombinovaná výroba tepla a elektrické energie) a zisk z prodeje elektrické energie do sítě slouží ke snížení ceny tepelné energie směrem k zákazníkům. 

Alternativou, která do budoucna pomůže snížit závislost na zemním plynu, diverzifikuje zdroje paliv a povede ke snížení ceny tepla, by bylo rozšíření některých stávajících velkých zdrojů tepla o kotel na dřevní štěpku. 

Vývoj cen a další informace najdete na stránkách společnosti www.terea-cheb.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy