Cheb: Stipendium jako motivační prvek

Děkan chebské Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Plevný dnes společně se starostou města Antonínem Jalovcem udělili dvě prospěchová stipendia studentům prvního ročníku.

dezinfekce

„Běžně studenti prvních ročníků stipendia nedostávají. Ale nově jsme se rozhodli zavést studijní stipendium, které vychází z hodnocení žáků ze střední školy. Tento příspěvek v částce dva tisíce korun měsíčně je jakousi motivační složkou pro studenty, kteří nejen studují na naší univerzitě, ale jsou součástí života v našem městě. Podle kritérií o udělení stipendia musí žák splnit prospěchové hodnocení ze střední školy do 1,5 studijního průměru. Pro letošní školní rok tyto podmínky splnili dva studenti, Lukáš Šíma a Nguyen Minh Duc,“ sdělil děkan fakulty.

„Město každoročně přispívá na provoz fakulty 500 tisíc korun. Podpora vysokoškolského vzdělání patří pro naše město k prioritám. Rádi bychom, aby studenti, kteří zde vystudují, u nás ve městě i nadále zůstávali. Příspěvek je nejen motivací ke studiu, ale také podporou například k bydlení nebo možnosti kulturního vyžití, které ke studentskému životu neodmyslitelně patří,“ doplnil starosta Antonín Jalovec.

Fakulta zajišťuje výuku v oblasti podnikové ekonomiky a managementu s možností kombinovaného a prezenčního studia. Fakulta se skládá z katedry ekonomie a kvantitativních metod, financí a účetnictví, geografie, marketingu, obchodu a služeb, podnikové ekonomiky a managementu.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.12.2017 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy