Cheb: Školní statek má nové moderní dílny za 19 milionů

Krajský školní statek v Chebu má nové moderní a prostorné dílny na opravy zemědělské techniky. Kvalitnější prostředí pro práci získali zaměstnanci a žáci učebního oboru Opravář zemědělských strojů, kteří zde pod vedením zaměstnanců statku vykonávají praxi.

dezinfekce

Nové dílny nahradily nevyhovující původní budovy, kvůli kterým bylo nutné například převážnou většinu strojů opravovat venku, a to podle slov ředitele školního statku Leoše Horčičky doslova za každého počasí. Nové dílny si prohlédla také hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová, která poděkovala vedení statku za to, že se mu daří modernizovat prostory a přitáhnout tak zájem studentů.

"Školní statek a Krajské středisko ekologické výchovy v Chebu je jediným zařízením svého druhu na území našeho kraje. Jsem proto ráda, že se zde podařilo vybudovat jedno z nejmodernějších pracovišť v oblasti místních zemědělských podniků, neboť pro praktickou výuku potřebujeme mít zajištěny kvalitní podmínky. Těší mě, že o obor je ze strany uchazečů o studium zájem i pro nový školní rok,“ uvedla Jana Mračková Vildumetzová.

Odstranění starých dílen stálo asi 650 tisíc korun, nová stavba pak přišla na necelých 19 milionů korun. V dílnách budou probíhat opravy a údržby strojů na zpracování půdy, ošetřování rostlin, sklizeň obilovin i pícnin, ale i strojů pro krmení a ošetřování zvířat. Součástí je sociální zázemí zaměstnanců s denní místností či školicí místnost. Jak uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč, pro příští rok chystá statek obnovu školní zahrady, kde vznikne zázemí pro zahradnické obory.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy