Cheb: Schola Ludus oceňovala i boj s covid-19 (TV Západ)

V chebské aule Fakulty ekonomické Západočeské univerzity se ve středu 23. června konalo slavnostní předání Ocenění pedagogických pracovníků městem Cheb a Ocenění pedagogických pracovníků a žáků Nadací Schola Ludus. Za nadaci předal ocenění předseda správní rady, Zdeněk Hrkal.

dezinfekce

Starosta města Antonín Jalovec vyzdvihl pedagogické pracovníky za obětavost a pomoc při zajištění vzdělávání dětí a žáků členů kritické infrastruktury státu (děti IZS zdravotníků, hasičů a policie) v době vrcholící pandemie covid-19. A také za překonávání složitostí distanční výuky. 

„Během toho roku jste se toho museli mnohé naučit. Učili jste se mnoho nového a zvládli jste to. Stejně tak i vaši žáci, jejich rodiče a jejich blízcí se museli naučit mnoho nového. A ve velké míře na tom to velmi dobře zvládli. Za to vše si zasloužíte opravdu velké ocenění. Přeji vám, aby vás nikdy nepřešla chuť dál učit a hlavně, aby vás nepřešla chuť učit se,“ zmínil v proslovu starosta Jalovec. 

Město Cheb ocenilo následující učitele a pedagogické pracovníky: Janu Hornou, Kateřinu Havlíkovou, Hanu Veselou, Ivanu Baniunynská, Miladu Nedvědovou, Lenku Rozlílkovou, Karlu Černíkovou, Dianu Hoškovou, Dagmar Kýčkovou, Radku Bártovou, Dagmar Morkesovou, Zdeňku Horskou, Andreu Klimentovou, Alenu Fialovou, Martinu Baierovou, Pavlu Ptáčkovou, Evu Fikejzovou, Šárku Krausovou, Hanu Kratochvílovou a Vladimíru Petríkovou. 

Od Nadace Schola Ludus získali za rok 2020 ocenění: Blanka Štěpinová, asistent pedagoga 2. ZŠ Cheb; Mirka Špalková, učitelka 3. ZŠ Cheb; Gabriela Barthellová, učitelka 6. ZŠ; Jiří Beneš, učitel 6. ZŠ; Ivan Škola a Josef Hora, oba učitelé odborných předmětů ISŠ Cheb; Jana Kabelková, zástupkyně ředitele a Jaroslava Rambousková, učitelka odborných předmětů SZŠ a VOŠ Cheb a také Jitka Joanidisová, Ivana Krutinová a Dita Lorencová z Gymnázia Cheb.

Nadace také každoročně oceňuje žáky a studenty za mimořádné studijní výsledky. Letos získali ocenění: Petr Havel, 1. ZŠ Cheb; Kateřina Houdková a Patrik Němec, 2. ZŠ Cheb; Veronika Macková, 3. ZŠ Cheb; Kateřina Lepší, 4. ZŠ Cheb; Šimon Vlach a Ondřej Zeman, 5. ZŠ Cheb; Dominika Hejdová, 6. ZŠ Cheb; Zuzana Kičová a Michal Bláha, ZŠ Cheb, Kostelní nám.; Adriana Gaierová, ZUŠ J.J. Cheb; Věra Luhanová, SZŠ a VOŠ Cheb a Lenka Duongová, Svobodná chebská škola.

Výrazně uspěli také gymnazisté - Veronika Plevná, Miroslava Plevná, Daniel Viktor Theiss, Adéla Austová, Michal Král, Lukáš Pulec, Ondřej Jamelský, Aleš Kirsch, Libor Rytíř, Hoang Hoa Mai Lea a Phuong Uyen Le.

Zvláštního ocenění se dostalo žákům, kteří se dobrovolně pomoci ve zdravotnických zařízeních v době pandemie Covid- 19. Zatím co jiní žáci se připravovali v teple domova na studium, oni mnohdy v první linii se na CORONA jednotce starali o pacienty. Při tom se ještě stíhali připravovat na maturitu. Ocenění si odnesli: Birošová Lucie, Čechová Daniela, Farářová Sabina, Gardoňová Kristýna, Henzlová Natálie, Hrabětová Nikola, Kapusňáková Karolína, Kočí Veronika, Matyášová Ivana, Nguyen Thuy  My, Novotný David, Paulusová Kateřina, Schallerová Michaela,  Suchá Jitka, Šebešová Natálie, Šneberková Anna, Turnerová Nikola, Ulrichová Eliška Jindřiška, Vrabcová Eliška a Zahořová Lucie - SZŠ a VOŠ Cheb.

Ocenění získali také studenti chebského gymnázia Vítek Dytrych a Antonín Šrail, kteří při distanční výuce působili v chebské nemocnici.

Ocenění Integrovaného záchranného sboru obdrželi pedagogičtí pracovníci Mateřské školy Cheb, Osvobození 67 Barbora Krákorová, Jana Plechová, Iveta Rolníková, Kateřina Šímová a Renata Volfová. A také nepedagogičtí pracovníci: Ráchel Eliášová, Hana Burdová a ředitelka MŠ Veronika Kubicová.

Stejné pocty se dostalo na zástupce 5. ZŠ Cheb Matěje Kopeckého. Ocenění získaly vychovatelky: Naděžda Hegerová, Stanislava Buzická, Miluše Dvořáková, Diana Hošková, Kristýna Truhlářová a Renata Vyklická. Také asistentky pedagoga ze 4 Základní školy: Martina Šafářová a Růžena Pinerová.

O strávníky se postaraly kuchařky: Jitka Mollnárová, Petra Pištěková, Martina Horváthová, Jana Kantorová, Jitka Majáková a vedoucí školní jídelny Ing. Hana Pišojová. Ocenění získala také ředitelka 5. ZŠ Jitka Řehořová. Mimořádná cena Hanse Novotnyho za 2020 nebyla udělena. 

Kulturní část programu zajistil školní orchestr chebského gymnázia Jangband pod vedením Michala Holoty. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy