Cheb: Revitalizaci areálu nemocnice dokončí nový zhotovitel

Výběr nového zhotovitele dokončení revitalizace areálu nemocnice v Chebu schválila v uplynulých dnech Rada Karlovarského kraje. Vítězem zadávacího řízení se stala společnost Metrostav, a. s., s nabídkovou cenou 234 miliony 472 tisíc 554 korun včetně DPH. Kraj tak plní závazek co nejrychleji dokončit stavbu, která se zastavila kvůli problémům s původním zhotovitelem.

dezinfekce

„Jsem rád, že se nám podařilo v co nejkratším čase zorganizovat zadávací řízení a vybrat nového zhotovitele, který dokončí revitalizaci. Zdravotníci i pacienti si zaslouží, aby už měli konečně k dispozici kompletně dokončené a vybavené prostory. Věřím, že v nadcházejícím období snad nic nezabrání tomu, aby stavebníci do prvního čtvrtletí roku 2022 stavbu provedli,“ uvedl náměstek hejtmana Dalibor Blažek.

Revitalizace nemocnice je v současnosti dokončena zhruba z poloviny. Zatímco v novém pavilonu A již může nemocnice své služby poskytovat, ve zbylé části jde o provizorní řešení.

„Kvůli stavebním pracím jsme museli vyprázdnit celou levou část pavilonu B s výjimkou pokojů chirurgické JIP a všechna oddělení či ambulance přesunout, kam se dalo. Zbývá tedy dokončit rekonstrukci pavilonu B včetně přístavby. V těchto prostorách budou umístěny specializované ambulance, vyšetřovna SONO, pracoviště radiologie, lůžkové oddělení chirurgie, ORL a interny. Po dokončení rekonstrukce se bude moci Cheb i Karlovarský kraj pyšnit moderní nemocnicí a věřím, že to ocení především její pacienti,“ dodal Dalibor Blažek. 

Cena za stavební práce včetně projektové dokumentace, technického dozoru a autorského dozoru revitalizace dosáhne přibližně 560 milionů korun. Další náklady půjdou na vybavení nemocnice, částka se podle projektové dokumentace pohybuje v předpokládané výši přibližně 170 milionů korun. Celková cena bude ale záviset na výsledcích zadávacích řízení na vybavení nemocnice, které kraj musí takzvaně soutěžit zvlášť.

„Samozřejmě se budeme snažit, aby vybavení bylo co nejkvalitnější a zdravotníci i pacienti měli zázemí odpovídající současným trendům. Zároveň je pro nás ale zásadní dosáhnout rozumné ceny,“ uzavřel Dalibor Blažek.


Zdroj: Mgr. Jana Pavlíková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy