Cheb: Rekonstrukce ulic V Zahradách a Kosmonautů finišuje (TV Západ)

Nejstarší chebské sídliště Spáleniště postupně prochází revitalizací za desítky milionů korun. Jako zatím poslední byla zahájena na jaře letošního roku rekonstrukce ulic Kosmonautů a V Zahradách.

dezinfekce

„Kde došlo ke kompletní obnově jednak samotné komunikace, ale také parkovacích míst. Nově vzniklo 111 míst. Do poloviny listopadu dojde ještě k dodělávkám, které jsou ještě potřeba dořešit, ať už je to zeleň nebo veřejné osvětlení. Celá stavba byla koncipována také i v souvislosti s průjezdností ulic V Zahradách a Kosmonautů, aby se tam dostaly jednotky Integrovaného záchranného systému a nepřekážela jim zaparkovaná vozidla,“ popsal místostarosta Chebu Jiří Černý.

Náklady na rekonstrukci si vyžádaly 12 milionů korun z rozpočtu města. 

„Další etapou by měla být rekonstrukce vnitrobloku Mírová. V současné době se dokončuje projektová dokumentace. Ta by měla být v průběhu příštího roku hotova. Pak bychom chtěli v roce 2021 zahájit samotnou stavbu. V současné době se využívá k provizornímu parkování vnitroblok za obchodním domem Vesmír, kde dojde také k rekonstrukci vnitrobloku. S tím ale počítáme až úplně v poslední fázi právě z toho důvodu, aby měli občané kde parkovat v průběhu rekonstrukcí celého sídliště Spáleniště,“ dodal Černý.

Se samotným bývalým nákupním centrem Vesmír město nemá možnost nijak nakládat. Ani snahy o koupi objektu nebyly úspěšné. Rekonstrukce ulice Mírová by měla začít zhruba v polovině roku 2021, v roce následujícím pak přijde na řadu zmíněný velký vnitroblok.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy