Cheb: Rekonstrukce části Mírové ulice proběhne letos (TV Západ)

Chebské panelové sídliště Spáleniště je nejstarším ve městě. Dlouholetý plán města na kompletní revitalizaci lokality bude v letošním roce pokračovat rekonstrukcí části ulice Mírová.

dezinfekce

"Teď jsme ve fázi, kdy zpracováváme zakázku na zhotovitele stavby. K tomu by mělo dojít v červnu tohoto roku. Tzn., že v červnu či na začátku července by měly začít stavební práce. Ty budou probíhat právě v ulici Mírová, kde kolem č.p. 5 a 7 by měla být zhotovena nová parkovací stání, odvodnění parkovacích stání a cestní síť právě mezi těmito paneláky a paneláky v ulici V Zahradách. Pokud jde o cenu zakázky, přepokládáme, že by se to mohlo blížit někde kolem zhruba 7 milionů korun," popsal místostarosta Chebu Ladislav Hrubý.

Tato část ulice by měla být hotová do listopadu letošního roku. V roce příštím by měla navázat druhá etapa.

"A to v té fázi, kdy vzniknou parkovací stání u náspu, který vznikl někdy v 80. letech při stavbě novějších panelových domů. Takže i po této straně ulice budou zhotovena nová parkovací stání, ale to bude právě fáze, která bude následovat v příštím roce. Zdrželo se to především pro to, že je třeba tam udělat přeložku zemního vedení elektrické energie ČEZu," dodal Hrubý. 

Hlavním oříškem bude na Spáleništi zpracování velkého vnitrobloku za bývalým nákupním centrem Vesmír. Zde v předchozích letech vzniklo dočasné parkoviště jako náhrada za mezitím rekonstruované plochy v ulicích V Zahradách a Kosmonautů. 

"Tam předpokládáme vytvoření parkoviště. Nicméně to je ve fázi studie. Zatím řešíme, jak by to zhruba mělo vypadat. Je to záležitost, která se asi v příštím roce realizovat nebude. To předpokládáme v letech následujících, kdy v každém kalendářním roce by mělo být na Spáleništi zrealizováno něco. Je třeba také vědět, že prostředky i v důsledku koronaviru mohou být omezené, takže do toho budeme investovat postupně," přiblížil Hrubý.

Na sídlišti je celkem zhruba 750 bytových jednotek a počet parkovacích míst, podobně jako na jiných sídlištích, je stále nedostatek. Kromě parkování se také myslí na zeleň. Ve vnitrobloku s ulicí 17. listopadu byly v posledních letech investovány přes 3 miliony korun do mobiliáře, cestní sítě i výsadby zeleně. Na sídlišti je i hojně využívané dětské hřiště v ulici Mírová. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy