Cheb: Půlroční opravy uzavřou pro dopravu Americký most (TV Západ)

Na zhruba 18 milionů korun vyjdou opravy Amerického mostu přes Ohři v Chebu. Od března, kdy mají být práce zahájeny, se řidiči musí připravit na komplikovanější průjezd centrem především v dopravních špičkách.

dezinfekce

„Od podzimu loňského roku máme vytendrovanou firmu na realizaci opravy Amerického mostu. Firma měla přes zimu za povinnost připravit realizační dokumentaci včetně plánu organizace výstavby a naplánování objízdné trasy. Uzavírka mostu by měla proběhnout nebo měla být zahájena v březnu letošního roku s tím, že bude umožněn přechod pro chodce, ale pro automobily bude provoz úplně vyloučen. Omlouváme se tímto občanům města za možné komplikace, ale budeme muset ten most upravit. Dojde k jeho neúplné demontáži, ale přizvednutí tak, aby mohly být opraveny ložiska a mostní závěry. Bude se opravovat vlastně kompletně nosná konstrukce, její povrchová úprava zábradlí, ale jak jsem zmiňoval, bude umožněno přechod pro chodce,“ popsal místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

Vzhledem k očekávaným problémům v dopravě se práce na mostě musí vejít do 6 měsíců.

„Samozřejmě jsou tady nějaké technologické postupy, které musí být dodrženy a samozřejmě nedokážeme ovlivnit počasí, které jsou zase dány právě na tu technologii. Termín dokončení je stanoven do konce srpna s tím, že jsme se zhotovitelem domluveni, že by práce měly být uspíšeny,“ sdělil místostarosta. 

Plánované opravy důležité spojnice podle města ještě více obnažuje problém neexistujícího městského okruhu a zranitelnost dopravy mezi oběma břehy řeky. 

„Jsme si moc dobře vědomi té složitosti dopravy v Chebu a jsou to jediné dva přístupy, které spojují levý a pravý břeh města. Když jeden z nich zavřeme, tak ta celá doprava se bude akumulovat právě na tu Pražskou ulici. To je jeden z důvodů, proč dnes směřujeme naše aktivity k výstavbě dalšího mostu u Ottova jezu tak, aby tady byla další alternativa a možné rozmělnění dopravy v rámci města,“ dodal Pagáč. 

Na opravy Amerického mostu v Havlíčkově ulici by v budoucnu měl navázat plán propojení s ulicí Vodní kolem Kulturního centra Svoboda. Na nedalekém pozemku by mohlo stát odstavné parkoviště případně parkovací dům. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy