Cheb: Pozemky pro stezku na Švédský vrch si město pronajme (TV Západ)

Uzavřená železniční lávka na chebský Švédský vrch znepříjemňuje život tamějším obyvatelům. A stezka, kterou lidé využívají k cestě do centra, je ve špatném stavu. Město proto vyjednalo pronájem pozemků s dráhami, aby mohlo lokalitu upravit.

dezinfekce

„Území, které je spojnicí mezi Švédským vrchem a Vrázovou ulicí, je pro nás zajímavé - je to přímá pěší spojnice. Avšak potřebovali bychom toto území kvalitativně navýšit. Dohodli jsme se na tom, že bychom měli drahám doložit pozemky, které bychom potřebovali pro to, abychom území zkvalitnili a abychom tam mohli opravit stávající panelovou cestu, jako chodník, a mohli tam vybudovat veřejné osvětlení. Víme, že je tam ve špatném stavu i ten propustek, který je přes Maškovský potok. To jsou pozemky, které město nevlastní. Avšak, jak vyplynulo z jednání, mohli bychom je mít v nejbližší době v nájmu a záměry realizovat. Je to z kapitoly údržba, takže tam by nebyl v podstatě žádný problém ty peníze použít. Tam je otázka o tom, abychom nyní propočetli přímé náklady, které bychom měli do tohoto území vložit,“ uvedl místostarosta Michal Pospíšil.

Město by později chtělo upravit i navazující území směrem k železniční lávce.

„My zamýšlíme upravit vlastně tu první etapu. To je od ulice Vrázova po ulici Železničářů. Ta by měla mít právě ty kvality, které jsem již nastínil. Tzn. opravenou panelovou cestu, nově vybudované veřejné osvětlení, a upravený propustek, včetně tedy úklidu a dá se říci i vyčištění té nivy potoka. Dále si myslím, že pro nás bude do budoucna zajímavé celé toto území, protože o kus dál, směrem k rybníčku, tzn. k vyústění lávky na Švédský vrch, se nachází poměrně cenný mokřad v doprovodu olší a veškerého rostlinstva, které do tohoto mokřadu patří. Toto si myslím, že by mohl tvořit takový základ pro parkové úpravy na této straně  města,“ dodal Pospíšil.

Během jarních měsíců by mělo dojít k zahájení prací na první etapě. Úpravy by měly být dokončeny před letní sezónou. Další etapa by měla následovat v příštím roce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy