Cheb: Pozemky pro desítku domů v Podhradě jsou v nabídce (TV Západ)

Stavební parcely v Chebu jsou v posledních letech velmi žádaným artiklem. Desítku nových nyní hodlá prodat město Cheb v lokalitě Podhrad.

dezinfekce

"Rada města schválila teď na zasedání 5. května záměr na prodej pozemku formou veřejné elektronické aukce v Podhradu v lokalitě ulic Ke střelnici a Malá. Je to lokalita, kde jsme se pokoušeli o prodej už jednou, tehdy to nevyšlo. V současné době my jsme vyšli vstříc námitkám občanů Podhradu, aby byla zachována prostupnost tím územím, takže to je jedna z podmínek, která v tom záměru je. Dále ten developer bude muset alespoň z části zainvestovat to území a předat ty dokončené komunikace městu ve lhůtě do pěti let. Rovněž tak jsme tam dali podmínku, že do pěti let musí dokončit alespoň jednu stavbu. Cena vyšla ze znaleckého posudku na výši 1200 korun s DPH s tím, že investoři se již hlásit, protože záměr byl vyvěšen už na městské webu v sekci Úřední deska, visí tam od pátku minulého týdne do 6. června, kdy bude vstupní kolo ukončeno. Aukční kolo se bude konat 8. června," popsal místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Pozemek o výměře okolo 13 tisíc metrů čtverečních se bude prodávat jako celek. 

"Skutečností je, že ne úplně celá ta plocha bude moci být zastavěna, protože tam budou muset být ty komunikace obslužné a my počítáme s tím, že by tam mohlo být připraveny parcely pro nějakých 12 rodinných domů. Ale to skutečně necháváme zcela na investorovi, jakým způsobem využije to území. Podmínkou je, aby splnil pouze normy vyplývající z veřejného práva a ze stavebních předpisů, jinak ho žádným způsobem neomezujeme," dodal Hrubý. 

Další podrobnosti k pozemku spolu s dalšími nabídkami prodejů pozemků ke komerčním účelům najdou zájemci na městském webu www.chebskenemovitosti.cz. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy