Cheb: Podzemní kontejnery letos vzniknou na dvou místech (TV Západ)

Instalace velkoobjemových podzemních kontejnerů v Chebu bude pokračovat i v letošním roce. K současným zhruba třem desítkám, které se nacházejí na osmi místech přibudou další dvě lokality.

dezinfekce

„A to v ulici Obětí nacismu a na Kasárním náměstí. Já si myslím, že je to velmi důležitý počin, protože jsme dávali i podnět – inspiraci jiným městům, kterým toto chybí. Kontejnery tím, že jsou v zemi mají obrovský objem (5 m3), takže se nemusí vyvážet tak často, je okolo nich pořádek a směsný odpad není tolik cítit, jako normální popelnice,“ vysvětlil místostarosta Chebu Zdeněk Hrkal.

V nedávné době začaly podzemní kontejnery sloužit ve dvorních traktech v ulicích Provaznická a Březinova a v parčíku nad úřadem práce v ulici Svobody. Kompletní stanoviště se čtyřmi kontejnery se nacházejí už v šesti lokalitách - vedle tří zmíněných také na dvou místech ve Školní ulici a v Palackého ulici. Kontejnery na směsný komunální odpad jsou pak v ulicích Sládkova, Provaznická, Školní, Jakubská a ve vnitroblocích mezi ulicemi Dukelská, Evropská a 26. dubna, Obrněné brigády.

„Pro letošní rok půjdeme do výzvy Ministerstva životního prostředí s tím, že ty dvě stanoviště by měly celkově stát okolo 2,5 milionu korun. Ve výzvě od ministerstva je totiž možnost dotace na tříděný odpad nebo na kontejnery na tříděný odpad. Kdežto kontejner na směsný odpad musí jít finančně za městem,“ uvedl Hrkal.

Město má v současné době vytipováno dalších 8 míst, kam by postupně dle finančních možností umístilo další kontejnery.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy