Cheb: Nový zhotovitel zahájil poslední fázi revitalizace areálu nemocnice

V Nemocnici Cheb začala finální část plánované dostavby a revitalizace. Karlovarský kraj předal v polovině měsíce října staveniště společnosti Metrostav, a. s., která se stala vítězem zadávacího řízení a dokončí tak práce původního zhotovitele, s nímž Karlovarský kraj rozvázal spolupráci a odstoupil od smlouvy.

dezinfekce

„Poslední fáze dostavby chebské nemocnice je opět v plném proudu a já jsem rád, že po nepříjemnostech s předchozím zhotovitelem se daly věci zase do pohybu. V únoru roku 2022 tak budeme moci zdravotnickému personálu a pacientům nabídnout moderní prostředí a zázemí s kvalitním vybavením,“ uvedl náměstek hejtmana Dalibor Blažek. 

Karlovarský kraj za poslední fázi revitalizace nemocnice zaplatí 234,5 milionu korun. V harmonogramu stavebních prací a úprav je dokončení rekonstrukce levé části pavilonu B včetně přístavby. Právě v těchto prostorech bude umístěna hlavní halová čekárna s návazností na specializované ambulance, jako například neurologickou, hematologickou, oční nebo endokrinologickou, dále na ORL a vyšetřovnu SONO. Středová část bude sloužit jako pracoviště a zázemí radiologie.

„Ve zrekonstruovaných prostorech pavilonu B s přístavbou budou sídlit také lůžková oddělení chirurgie, interny a ORL. Pacientům po operacích bude sloužit 8 takzvaných dospávacích lůžek, která budou k využití pro všechny operační sály,“ doplnil Dalibor Blažek.

Odborná firma dále dokončí práce na venkovních komunikacích, veřejném osvětlení a chodnících. Stavební úpravy se dotknou také hlavního vstupu do nemocnice, před kterým vznikne nová parkovací plocha. 


Zdroj: Bc. Jitka Čmoková, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy