Cheb: Nová kuchyně na Skalce chce dodávat jídlo i dalším zařízením (TV Západ)

Krajské zařízení pro seniory v Chebu na Skalce prochází velkou rekonstrukcí. V rámci první etapy za 40 milionů korun vzniklo i zcela nové zázemí kuchyně, které se vyznačuje špičkovým vybavením. Chybí jediné. Dostatek personálu pro budoucí plné vytížení provozu.

dezinfekce

„V současné době se vaří 50 jídel. Celkem pro 40 klientů a pro zaměstnance domova. Kapacita je 500 jídel,“ uvedla zástupkyně ředitelky Domova pro seniory Věra Josefiová.

Zatím v objektu probíhá rekonstrukce bytů a je zde jen část klientely. Ti již mohou využívat novou zimní zahradu s jídelnou. Kuchařky si vybavení kuchyně pochvalují, především konvektomat či multifunkční varné zařízení.

„Můžou se regulovat stupně a doba varu. Zde je smažení – dá se vybrat s košem či bez koše. Tady se reguluje teplota a čas. Dále zde máme programy – vaření těstovin, brambor, rýže,“ ukazuje jedna z nich moderní přístroj.

Využití kuchyně se zvýší jednak po dokončení rekonstrukce objektu do konce roku 2018 a také po zahájení dodávky pro ostatní chebská zařízení.

„Zatím máme dva kuchaře, dvě pomocné síly a pak mě – já i vařím. Předpoklad je, že bude pět kuchařů a pět pomocného personálu. Kuchaři budou dělat osmihodinové směny a budou vařit snídaně, obědy a večeře. Pomocný personál bude dělat dvanáctihodinové směny a bude do portů rozdávat jídlo,“ spočítala vedoucí stravovacího úseku Jitka Dušánková.

„Mělo by to být pro domovy, příspěvkové organizace tady v Chebu. Je to domov pro seniory Mírová a Dragounská. Celkem by se vařilo 300 jídel. Hlavním důvodem bylo to, že ostatní domovy nemají své kuchyně a jídlo dovážejí. Takže z tohoto důvodu bylo ujednáno, že se bude vařit i pro ostatní domovy,“ přiblížila Josefiová.

Zařízení již začalo s náborem pracovních sil do kuchyně. Nabízí kromě moderního zázemí tabulkový plat a nejrůznější benefity. Bližší informace najdou zájemci na stránkách zařízení www.domovskalka.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy