Cheb: Nemocnice má 15 nových antidekubitních matrací

Pacientům v chebské nemocnici slouží 15 nových antidekubitních matrací CliniCare. Speciální matrace v hodnotě téměř 100 tisíc korun zakoupilo město Cheb, a jsou určeny na interní a chirurgickou jednotku intenzivní péče.

dezinfekce

Pacientům v chebské nemocnici slouží 15 nových antidekubitních matrací

Jde přitom o velmi důležitou součást vybavení tamních lůžek. Pacienti na nich často tráví nepřetržitě i pět a více dnů v kuse, a speciální matrace dokáží v takové situaci minimalizovat riziko vzniku proloženin. Ty jsou velmi vážnou komplikací, protože úmrtnost u pacientů s dekubitálním vředem je až čtyřikrát vyšší, než u pacientů bez proleženin. 

Nejde přitom o první pomoc nemocnici v Chebu ze strany radnice. Město Cheb je již řadu let jejím významným partnerem. V minulosti pomohlo nemocnici například s nákupem nových lůžek, nebo aktuálně přispívá částkou 40 milionů korun na stavbu pavilonu A a související rekonstrukci pavilonu B.

Poznámka redakce: Firma KRÁSNÝ-zdravotnická technika nabízí speciální antidekubitní systémy, které zamezují vzniku dekubitních proleženin a poskytují pacientům vyšší standard lékařské péče. K léčbě vyššího stupně dekubitů slouží ANTIDEKUBIT HARMONY s pevnou válcovou matrací, případně pro pacienty dlouhodobě upoutané na lůžko bez možnosti jiného pohybu ANTIDEKUBITNÍ SYSTÉM SENSITIV s nastavitelným cyklem střídání komor. Pro pacienty s nadměrnou hmotností je určený speciální ANTIDEKUBITNÍ PROGRAM ALPHA s matrací do 200 kg.

Zdroj: facebookové stránky Karlovarské krajské nemocnice


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy