Cheb: Na Zlatém Vrchu má vzniknout nových 70 parkovacích míst (TV Západ)

Dlouhotrvající problémy s parkováním na chebském sídlišti Zlatý vrch by mohl alespoň částečně pomoci řešit připravovaný projekt nového parkoviště se zhruba 70 místy v areálu výtopny společnosti TEREA. Jednání o dohodě se chýlí k závěru, přičemž město prodá pozemek a poskytne část financí na vybudování parkovacích ploch.

dezinfekce

„Jsme si vědomi tragické situace ohledně dostupnosti parkování na sídlišti Zlatý vrch. Možností, jak situaci řešit je velmi málo. Volných pozemků je tam už naprosté minimum, proto jsme asi před rokem vstoupili v jednání se spol. TEREA, ve které má město svůj majetkový podíl, že bychom nové parkovací kapacity získali v části areálu současné výtopny. Je to tam majetkoprávně poměrně komplikované, protože část majetku vlastní město a část pozemku vlastní spol. TEREA. Nicméně jsme se domluvili na následujícím postupu, který byl i schválen Valnou hromadou spol. TEREA, která proběhla v listopadu, a to tak, že město by odprodalo část pozemku spol. TEREA, věnovalo by jí část prostředků na vybudování parkoviště a přímo v areálu výtopny by v dohledné době – v průběhu příštího roku mohlo vzniknout přes 70 nových parkovacích míst, která by navíc byla hlídána, sledována, byla by oddělena závorou od veřejné komunikace. Každý, kdo by si pak od TEREA pronajal parkovací místo, by měl garantován svůj parkovací box, ve kterém by našel místo k parkování,“ popsal situaci starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Náklady na stavbu parkoviště by podle plánů měly dosáhnout 12 milionů korun, příspěvek města 5 milionů. Do cen vyhrazeného parkování nebude město zasahovat. 

„Město v tomto prostoru nemá zájem mít nějaká svá parkovací místa. Nicméně nastavení ceníku je obchodní záměr spol. TEREA. Předpokládáme, že by se cena přibližovala běžné ceně parkovacích boxů, které máme po městě, což znamená, že se pohybuje kolem 3.600 korun ročně pro zájemce. Předpokládám, že TEREA se bude držet nějakých podobných cen,“ doufám Jalovec. 

Dohodu města se společností TEREA včetně pětimilionového příspěvku musí schválit Zastupitelstvo, které se uskuteční ve čtvrtek 17. prosince.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy