Cheb: Na Spáleništi se zatepluje Dům pro seniory

V krajském Domově pro seniory „Spáleniště“ Cheb pokračují práce na zateplení budov. Kraj nechává provést stavební úpravy a zateplení především kvůli většímu komfortu klientů a úsporám energie.

dezinfekce

"Stavební úpravy dále pokračují podle plánovaného harmonogramu a za plného provozu Domova. Skončit by měly v lednu příštího roku, kdy už budou žít senioři zase v klidném prostředí, které v současnosti narušují stavební práce a úpravy. Díky výměně oken a zateplení by mělo dojít ke snížení energetické spotřeby provozu Domova,“ vysvětlil hejtman Petr Kubis. 

Ubytovací část už má nová plastová okna a plastové vstupní dveře. V hospodářské budově stavební firma také vyměnila okna a rozšířila dveře v jídelně, z nichž bude umožněn přístup na zahradu po nově vybudované bezbariérové rampě.

"V rámci zateplování střechy došlo také k výměně střešních ventilátorů včetně tlumičů hluku. Nové ventilátory mají nižší spotřebu elektrické energie a díky tlumičům hluku bude jejich provoz tišší než u stávajících, což bude pro obyvatele Domova příjemnější,“ doplnil hejtman.

Karlovarský kraj za práce zaplatí celkem 18 milionů korun. Na financování projektu získal dotaci z Operačního programu Životní prostředí ve výši 5 milionů korun.


Zdroj: fb Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy