Cheb: Na Spáleništi se rekonstruují ulice V Zahradách a Kosmonautů

Práce na první etapě postupné revitalizace komunikací na sídlišti Spáleniště jsou v plném proudu. Jako první se nyní rekonstruují ulice V Zahradách a Kosmonautů.

dezinfekce

Dosavadní vodorovné parkování v nich z větší části nahradí parkování šikmé, takže po rekonstrukci bude v těchto dvou ulicích dohromady 115 parkovacích míst. Počítá se také s vybudováním nových chodníků a veřejného osvětlení, odvodněním komunikací či výsadbami nových stromů. Stavební práce, které byly zahájeny v květnu, mají podle smlouvy s dodavatelskou firmou trvat nejdéle půl roku a celkové náklady budou činit 12,6 milionu korun.

Ve vnitrobloku mezi ulicemi V Zahradách, Kosmonautů, Jungmannova a Pastýřská (za Vesmírem) nechalo město před zahájením rekonstrukce vybudovat provizorní odstavné plochy. Obyvatelé sídliště zde mohou během rekonstrukce ulic Kosmonautů a V Zahradách parkovat. Plochy tady však zůstanou až do doby revitalizace tohoto vnitrobloku, takže budou sloužit i během dalších připravovaných etap rekonstrukce komunikací na sídlišti.

Hlavním cílem postupné revitalizace komunikací na Spáleništi je zvýšení počtu parkovacích míst. Na sídlišti se 745 bytovými jednotkami jich totiž dosud bylo oficiálně pouze 258.

Po rekonstrukci ulic V Zahradách a Kosmonautů by v další etapě měly přijít na řadu ulice Mírová a vnitroblok mezi ulicemi Mírová a V Zahradách.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy