Cheb: Na Spáleništi se letos opraví část Mírové ulice

V průběhu letních měsíců bude zahájena další fáze postupné revitalizace sídliště Spáleniště. Po celkové rekonstrukci ulic V Zahradách (na snímku pod článkem) a Kosmonautů a revitalizaci vnitrobloku mezi panelovými domy v ulicích 17. listopadu a Kosmonautů, které proběhly v minulých letech, přijde letos na řadu rekonstrukce části Mírové ulice.

dezinfekce

Počítá se například s vybudováním nových parkovacích míst kolem panelového domu Mírová 5 a 7. Dále dojde k rekonstrukci veřejného osvětlení a odvodnění zpevněných ploch nebo k obnově cestní sítě ve vnitrobloku s dětským hřištěm. Podle předběžných odhadů by letošní práce měly přijít zhruba na 7,5 milionu korun.

V současné době již probíhá výběrové řízení na zhotovitele. Samotné stavební úpravy by měly být zahájeny v průběhu letních prázdnin a do konce letošního roku má být vše hotovo.

Postupná revitalizace Spáleniště bude pokračovat i v následujících letech. Příští rok bude dokončena celková rekonstrukce Mírové ulice včetně vybudování nových parkovacích míst u zemního valu. Poté by měla přijít na řadu revitalizace rozsáhlého vnitrobloku za Vesmírem, kde mají vzniknout parkovací plochy i zázemí pro odpočinek.

Spáleniště je nejstarším chebským sídlištěm a tomu také odpovídá stav nezrekonstruovaných komunikací i prostranství mezi domy, které už zdaleka neodpovídají požadavkům na moderní bydlení. Velkým problémem je zejména špatná průjezdnost úzkých ulic a akutní nedostatek parkovacích ploch. Před zahájením postupné revitalizace bylo na sídlišti se 745 bytovými jednotkami pouze 258 oficiálních parkovacích míst.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy